Company information

 • Company name
  ALTEN Nederland
 • Industry
  Technical Consulting

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  800
 • Employees worldwide
  24000
 • Number of academics in the Netherlands
  600
 • Number of countries
  21
 • Number of internships and/or graduation projects available
  20

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

ALTEN:
ALTEN is een vooraanstaand bedrijf in Technische Consultancy en Engineering. Bij ALTEN draait het om techniek. Onze opdrachtgevers zijn toonaangevende technisch georiënteerde bedrijven, onder andere in de industrie, defensie, verkeer & vervoersmarkt, telecom en finance. Wij werken met onze ruim 800 hoog gekwalificeerde consultants, mee aan uitdagende en innovatieve technische ontwikkelingen. ALTEN Nederland maakt deel uit van de Internationale ALTEN Group. Wereldwijd zijn wij werkzaam in 21 landen, met ruim 24.000 medewerkers.

ALTEN Nederland:
ALTEN biedt haar diensten aan vanuit de volgende Business Lines:
- ALTEN Technology (Technical Software & Mechatronics)
- ALTEN IT (Business Intelligence, Digital Enterprise & Test Services)

De kantoren zijn gevestigd te Eindhoven, Capelle aan de IJssel, Apeldoorn en Amstelveen. Er wordt op regionaal niveau gewerkt, met een onderverdeling in kleine teams, waardoor we een betrokken en collegiale sfeer kunnen garanderen. De uitvoering van de projecten kan bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op onze ALTEN Delivery Centers. Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design en de implementatie op een kwalitatief hoogstaand niveau.

Goed om te weten:
ALTEN is een kennisorganisatie. Kennis dragen we over naar de klant, maar ook consultants onderling delen kennis. Zij organiseren bijvoorbeeld kennisavonden (onder andere Embedded-, Scientific, UX-kennisavonden). En bij ALTEN wordt niet alleen hard gewerkt, maar ook plezier gemaakt. Zo vindt er op alle locaties iedere maand een Maandmeeting plaats. Bovendien worden er het hele jaar door allerlei events georganiseerd, variërend van gezellige uitjes tot uitdagende sportieve evenementen. Niet voor niets is 'Fun' een van onze kernwaarden!

Student profile

Jouw vakmanschap kan het verschil maken! Bij ALTEN werken we aan projecten in uiteenlopende markten. Dat zorgt voor veel afwisseling en uitdaging in je werkzaamheden. Vind je het leuk om je nieuwe kennis eigen te maken, in diverse domeinen werkzaam te zijn en met nieuwe collega's en wisselende technieken te werken? Ben je proactief ingesteld en niet bang om het achterste van je tong te laten zien? Dan kan ALTEN je een mooie uitdaging bieden!

Career opportunities

Excelleren in je vakgebied kun je alleen met voldoende focus, vandaar dat ALTEN puur activiteiten in de high-tech en R&D industrie ontplooit. Dat zorgt er tevens voor dat je diepgaande kennis opbouwt. Je bent betrokken bij het kiezen van de projecten waaraan je werkzaam wilt zijn. Wij voorzien je van coaching en de inspiratie om je op uiteenlopende manieren te ondersteunen. Dit bereiken we door regelmatige coaching en performance gesprekken met je te voeren, waarin je carrière en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

Van Engineer, Designer tot Architect of toch liever Team- of Projectleider? Generalist of specialist? Vragen waar onze Technisch Managers je bij kunnen helpen en adviseren. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor jouw carrierebegeleiding en geven met jou jouw ontwikkelpad vorm. Bij ALTEN wordt je ambitie werkelijkheid!

Application procedure

We maken graag kennis met je tijdens de Delftse Bedrijvendagen en nemen dan snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Bij voldoende aansluiting plannen we:
-een kennismakingsgesprek, eventueel in combinatie met:
-een volledige sollicitatieronde op een van onze kantoren bij jou in de regio. Er volgen dan twee gesprekken met business managers. Een programmeertest kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Hierna hoor je direct of wij je een vast dienstverband kunnen aanbieden.