Company information

 • Company name
  Bol.com
 • Industry
  IT

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  1500
 • Employees worldwide
  0
 • Number of academics in the Netherlands
  700
 • Number of countries
  0
 • Number of internships and/or graduation projects available
  15

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

De omgeving waarin bol.com zich begeeft is continu in beweging. We zijn voortdurend aan het innoveren. Als bol.com’er kun je echt bijdragen aan die innovatie. We vinden het daarom belangrijk dat je jouw ideeën deelt om bol.com verder te helpen zodat je hier echt mee aan de slag kan. Die ondernemerschap maakt dat er bij bol.com ruimte is om fouten te maken, hier leren we met zijn allen van en hier worden we ook elke dag beter van.

Nog steeds aan het lezen? En overtuigd dat hard werken en veel verantwoordelijkheid bij jou past? Mooi, wij leggen je graag uit hoe jij kunt helpen om het verschil voor ons allemaal te maken.

Heb jij het idee dat bol.com slechts een simpele website is? Dan is dat een groot compliment! Je zoekt iets op, bestelt het en de volgende dag heb je het in huis. Zo eenvoudig willen we het hebben voor inmiddels ruim 8,5 miljoen klanten die kunnen kiezen uit bijna 16 miljoen artikelen. Simpel, op zeer grote schaal dus.

Dit vraagt uiteraard wat van de IT-organisatie, waarbij niet alleen de klant centraal staat, maar ook jij als bol.com’er. En waarbij onze visie heel simpel is: ‘You Build It, You Run It, You Love It’.

You Build IT vraagt om jouw creativiteit. Jij bent tenslotte toch de expert. You Run IT geeft aan dat jij de volledige verantwoordelijkheid krijgt. En in You Love IT zit de magie dat je ook echt in staat bent om het verschil te maken.

Student profile

Heb jij een briliant idee voor een afstudeerstage onderzoek, dan mag je dit natuurlijk altijd indienen bij ons. Wij kijken dan samen met jou naar de eventuele mogelijkheden!

Career opportunities

Een big-data omgeving die op ‘build it, run it, love it’ basis wordt ontwikkeld én geserviced door ruim 60 Scrumteams? Een think future, act now filosofie met een hoofdrol voor continuous delivery? Werken aan tooling die 8,5 miljoen klanten inspireert? Het zijn allemaal redenen om bol.com hoog op je werkgeversverlanglijstje te zetten. Maar er is meer. Zo biedt bol.com je een uniek, in-house development-programma dat je in vier stappen meeneemt op een onvergetelijke reis door het meest innovatieve IT landschap van Nederland en België!

Application procedure

Het ziet hier blauw van de enthousiaste en creatieve bol.com’ers. Ben jij dat ook? Reageer dan, want gemotiveerde collega’s zijn altijd welkom.

Stap 1: Via de ‘Solliciteer’-button zet je de eerste stap naar een nieuwe toekomst. Maak ons enthousiast, dan willen we je graag ontmoeten!

Stap 2: Deze is aan ons. Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en laten je weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Stap 3: Wij nemen telefonisch contact met je op om je interesse in de vacature te bespreken en om eventuele onduidelijkheden weg te nemen. Is dit gesprek van beide kanten positief, dan nodigen we je uit om langs te komen bij ons op gesprek.

Stap 4: Het eerste gesprek is een kennismaking met elkaar. Tijdens dit gesprek kijken we of het klikt tussen ons en of we jou graag willen als nieuw teamlid. Maar ook: wil jij ons graag als je nieuwe collega’s ?

Stap 5: Is het eerste gesprek van beide kanten positief, dan vragen we je om een online assessment te maken.

Stap 6: In het tweede gesprek hebben we het uitgebreider over de inhoud. Is de functie precies wat jij ervan verwacht? En ben jij de juiste kandidaat?

Stap 7: Welkom bij bol.com! Als jij enthousiast bent, en wij ook, doen wij je graag een aanbod.