Company information

 • Company name
  ExxonMobil
 • Industry
  Oil & Energy

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  1450
 • Employees worldwide
  82100
 • Number of academics in the Netherlands
  350
 • Number of countries
  160
 • Number of internships and/or graduation projects available
  10

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

ExxonMobil in de Benelux maakt deel uit van het wereldomspannend energie- en chemieconcern ExxonMobil Corporation, dat actief is in meer dan 160 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten. ExxonMobil is van oorsprong een Amerikaans bedrijf en mag zich tot de meest succesvolle en financieel krachtige ondernemingen in de wereld rekenen.
Op het gebied van energie houdt ExxonMobil zich bezig met de opsporing en winning van aardolie en aardgas en het verwerken en verkopen van geraffineerde eindproducten. ExxonMobil?s chemische fabrieken zetten grondstoffen om in chemische producten zoals oplosmiddelen en plastics; via de verkoop-organisatie vinden deze producten hun weg naar de industrie voor chemische eindproducten.
In de Benelux bevinden zich twee grote raffinaderijen (in Rotterdam en Antwerpen)en zeven chemische fabrieken. Het Centraal Kantoor Benelux is gevestigd in Breda en vanuit het kantoor in Brussel worden commerciële en operationele activiteiten van ExxonMobil in Europa, Afrika en het Midden Oosten gecoördineerd, zowel voor Downstream Marketing en Operations als voor Chemicals.

Student profile

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers die afgestudeerd zijn of op het punt staan af te studeren in de richtingen scheikunde (en scheikundige technologie), werktuigbouwkunde, elektrotechniek en materiaalkunde. Maar ook met een ander technisch profiel kan je langskomen.
Ben je prestatiegericht, ambitieus, analytisch en flexibel? Wil je blijven leren en je ontwikkelen en om de 2-3 jaar wisselen van functie? Kan je helder communiceren, beschik je over een grote dosis teamspirit en kan je effectief samenwerken met anderen op verschillende niveaus? Kom dan bij ons langs op de stand of solliciteer via ons online application systeem op:
www.ExxonMobil.nl/careers.

Career opportunities

Jobrotatie is één van de hoekstenen van de ontwikkeling van het management bij ExxonMobil. Hoe je loopbaan evolueert hangt in de eerste plaats van jou en je prestaties af. Je zult je eerste functie een tot drie jaar bekleden. Het idee dat we ons over je vormen zal ons helpen een geschikte volgende functie in de ExxonMobil organisatie voor jou te vinden. Je job zal geleidelijk aan zwaarder worden en je taken zullen steeds complexer en belangrijker worden.

Application procedure

Op basis van je kwalificaties en de overtuigingskracht van je brief wordt een selectie gemaakt voor een eerste ronde interview met een manager en een vertegenwoordiger van Human Resources. Verloopt deze fase succesvol, dan volgt een laatste ronde met verschillende directieleden van ExxonMobil. Komen wij tot de conclusie dat je goed bij ons past, dan krijg je onmiddellijk een aanbieding. De gehele procedure neemt maximaal acht weken in beslag.