Company information

 • Company name
  Fox-IT
 • Industry
  IT

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  350
 • Employees worldwide
  13
 • Number of academics in the Netherlands
  200
 • Number of countries
  1
 • Number of internships and/or graduation projects available
  15

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Fox-IT is het meest innovatieve IT Security bedrijf in Nederland en dé expert op het gebied van informatiebeveiliging, cybercrime en digitaal forensisch onderzoek. Foxers zijn betrokken en gedreven medewerkers die de ambities van klanten vertalen in concrete ICT oplossingen. Innovatie, vertrouwelijkheid en drive tot ontwikkeling zijn kernwaarden binnen ons bedrijf.

Fox-IT experts in IT security

Fox-IT voert spannende en uitdagende opdrachten uit op het gebied van informatiebeveiliging. Dat doen we met ruim 350 medewerkers, verdeeld over 4 business units. De werkzaamheden zijn afwisselend en onze opdrachtgevers divers. Eén ding hebben onze opdrachten met elkaar gemeen: informatiebeveiliging is van essentieel belang! We zijn specialisten in ons vakgebied, en eerlijk gezegd ook wel nerds, met het beveiligingsvirus en gezond paranoïde.

Kernwaarden

Foxers hebben uiteenlopende vaardigheden, van analytisch tot commercieel, soms erg gericht op de details of juist met een enorme helikopterview. Toch zijn er een paar overeenkomsten die essentieel zijn voor de identiteit van Fox. Zo zijn we altijd gericht op innovatie, we vinden geheimhouding belangrijk en onze integriteit is onbetwist. Fox-IT heeft een excellente reputatie waar wij trots op zijn en allemaal aan bijdragen. Tot slot zijn wij steeds bezig met onze individuele ontwikkeling zodat we voorop blijven lopen in de ontwikkelingen binnen cybersecurity.

Student profile

Inhousedag bij Fox-IT
We organiseren vier keer per jaar een dag waarop technische studenten langs kunnen komen om kennis te maken met Fox-IT en het vakgebied. Tijdens deze dag krijg je een beter beeld van de toffe dingen die we bij Fox-IT doen en hoe jij daar als student aan kan bijdragen.

Wat levert de dag je op?
Aan het eind van de dag weet je beter wat je nu of in de toekomst bij Fox-IT kan doen: een functie als parttime security analist op ons Security Operations Center, een stage bij een van onze afdelingen, een traineeship of misschien wel een combinatie van die drie!

Inschrijven?
Stuur je CV en motivatiebrief op naar hrm[at]fox-it.com. Geef duidelijk aan in welk studiejaar je zit, wanneer je verwacht af te studeren en of je naast de inhousedag ook wil deelnemen aan de SOC challenge om in aanmerking te komen voor een parttime functie als Security Analist.

De eerstvolgende inhousedag staat gepland op vrijdag 22 maart, we starten ongeveer om 12:30! Meer informatie volgt in februari.

Stages bij Fox-IT
Het delen van kennis staat hoog in het vaandel bij Fox-IT, daarom begeleiden we graag gemotiveerde studenten om hun ambities in cybersecurity te ontdekken. Om stagiaires de kans te geven zo veel mogelijk te leren tijdens hun stageperiode is het alleen mogelijk stage lopen als je ook parttime als Security Analist op het Security Operations Center werkt (ongeveer 8 uur per week). Als Security Analist krijg je namelijk een screening die het mogelijk maakt om op de afdeling te werken met je nieuwe team en deel te nemen aan leerzame activiteiten zoals TechTalks. Daarnaast krijg je een beter beeld van Fox-IT en leer je veel over netwerktechnologieën: onze core business.

Je kunt alleen stagelopen bij Fox-IT als je je inschrijft voor de inhousedag en door de selectie bent gekomen voor de functie als parttime Security Analist (https://www.fox-it.com/nl/werken-bij-fox-it/vacatures/vacancy/parttime-soc-security-analyst/).

Het volledige overzicht van beschikbare stages vind je hier (https://www.fox-it.com/nl/werken-bij-fox-it/stages-en-afstuderen/). Heb je een beter idee? Dan horen we dat graag via mail: hrm[at]fox-it.com.

Traineeship bij Fox-IT
Je tijd als student komt ten einde. Je weet zeker dat je verder wil in cybersecurity, maar je weet nog niet precies waar je je in wil specialiseren. Word je security analist, developer, ethisch hacker, forensisch onderzoeker of malware analyst? Als dit voor jou allemaal interessant klinkt, dan is het traineeship van Fox-IT de perfecte uitdaging voor jou. In anderhalf jaar leiden we je op tot cybersecurity specialist. In deze tijd doe je drie interne opdrachten bij afdelingen waar jij meer over wil leren. Meer informatie volgt in maart 2019.