Company information

 • Company name
  Gemeente Den Haag
 • Industry
  Government

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  8000
 • Employees worldwide
  8000
 • Number of academics in the Netherlands
  -
 • Number of countries
  1
 • Number of internships and/or graduation projects available
  50

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Werken voor Den Haag

Alles wat we doen bij Den Haag doen we direct of indirect voor de mensen die er wonen, werken, leven of ons bezoeken. Nergens zit je dichter op je ‘klanten’! In Den Haag kun je daarbij echt het verschil maken. Je kunt invloed uitoefenen, je netwerk vergroten en unieke samenwerkingen aangaan. Dingen voor elkaar krijgen.

Dienstverlening aan de bewoners
Paspoort, rijbewijs – dat je daarvoor bij de gemeente moet zijn, weet iedereen. We willen onze bewoners daarin zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarbij werken we steeds meer digitaal: bijna alle diensten kunnen online geregeld worden. Maar ook onderwerpen als het bestrijden van werkloosheid, het organiseren van zorg en ondersteuning aan bewoners die daar behoefte aan hebben en het subsidiëren van bibliotheken of toneel zijn onze verantwoordelijkheid.

Zorgen dat de stad leefbaar is en blijft
Een leefbare stad vergt onderhoud. Dat kan variëren van het op tijd ophalen van het vuilnis tot het aanleggen van wegen en fietspaden (en het strooien van zout over die fietspaden als het gesneeuwd heeft). We laten scholen bouwen, leggen sportfaciliteiten aan en bepalen waar wel of geen nieuwe huizen of kantoren gaan komen. Maar ook bestrijden we overlast door in de gaten te houden of iedereen zich aan de afspraken houdt, bijvoorbeeld als het gaat om parkeren of het wegbrengen van afval.

De stad aantrekkelijk maken voor alle soorten bezoekers
We krijgen jaarlijks veel bezoekers over de vloer vanuit de hele wereld. Toeristen, zakelijke bezoekers of expats, mensen die voor kortere of langere tijd in Den Haag wonen en werken. Voor hen allemaal willen we een aantrekkelijke en prettige stad zijn, met goede voorzieningen en interessante bezienswaardigheden. We vragen ons steeds af hoe we het voor deze bezoekers zo prettig mogelijk kunnen maken. En we bedenken manieren om méér mensen te interesseren voor een verblijf in Den Haag.

Student profile

Je hebt een innovatieve kijk op ontwikkelingen binnen jouw specialisme. Samenwerken gaat je gemakkelijk af en jouw houding is altijd klant- en oplossingsgericht. Wil je meer weten over onze bijzondere projecten? Wil je onderdeel uitmaken van het regie voeren op de totale keten? Ga dan aan de slag bij de gemeente Den Haag!

Career opportunities

Je kunt jouw kennis en ervaring inzetten voor unieke vraagstukken die je in geen enkele andere stad tegenkomt. Je kunt je creativiteit en innoverend vermogen kwijt bij het werken aan projecten die nadrukkelijk bijdragen aan het welbevinden van de inwoners en bezoekers van Den Haag. In zowel uitvoer, beheer en (gebieds)ontwikkeling.

Application procedure

Door een account aan te maken op www.werkenvoordenhaag.nl maak je een persoonlijk profiel aan (e-Portfolio). Deze maak je voor ons zichtbaar door 'Plaats mijn e-Portfolio in de kandidatenbank’ aan te vinken.
Wij nemen contact met je op om je cv en motivatie door te nemen en gaan op zoek naar een geschikte plek voor jou.
Heb je vragen of wil je iemand spreken over de mogelijkheden bij de gemeente Den Haag? Neem dan contact op met Nikki van Hulten (Campus Recruiter) via nikki.vanhulten@denhaag.nl of via 06-25775299.