Company information

 • Company name
  KPMG
 • Industry
  Management Consulting

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  2925
 • Employees worldwide
  162000
 • Number of academics in the Netherlands
  450
 • Number of countries
  156
 • Number of internships and/or graduation projects available
  350

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Over KPMG
KPMG biedt accountancy- en adviesdiensten aan uiteenlopende organisaties. Van controle- en adviesopdrachten aan (beursgenoteerde) multinationals tot de nationale of regionale middenmarkt die onze totale dienstverlening inschakelt. Het spectrum is breed, de uitdagingen talrijk. In ruim een eeuw is KPMG uitgegroeid van één Amsterdams kantoor tot een organisatie met ruim 162.000 medewerkers wereldwijd. Alleen al in Nederland zijn er ongeveer 3.200 actief, verdeeld over 12 kantoren. KPMG wil de norm zijn in de sector; de absolute top in Nederland in de professional services. We zijn altijd op zoek naar jong talent met dezelfde ambitie.

Over onze cultuur
Bij KPMG vind je gedreven en ambitieuze collegas die aandacht voor elkaar hebben en gericht zijn op samenwerking in plaats van persoonlijk gewin. Integere professionals die elkaar in hun waarde laten en respect hebben voor elkaars persoonlijkheid en vakmanschap. Die combinatie van passie en ambitie aan de ene kant en teamgeest en collegialiteit aan de andere kant maakt KPMG bijzonder. We bouwen samen aan het succes van ons bedrijf.

Aan de slag als consultant
Bij KPMG Advisory begin je als consultant en start je direct met uitdagende adviesopdrachten voor verschillende organisaties. Daarbij lever je op diverse gebieden een bijdrage aan rapportages, presentaties en adviezen. Je ontwikkeling wordt aangevuld met doelgerichte opleidingen. Afhankelijk van je universitaire studie en interesse kun je kiezen uit de verschillende onderdelen binnen Advisory. Van organisatieadvies tot fusies en overnames, van het kwantificeren van complexe financiële- en operationele risicos tot tactisch en strategisch IT-advies. De keuze is aan jou. Waar je ook voor gaat: kansen genoeg om samen met je collegas aan iets moois te bouwen.

Student profile

We zijn voortdurend op zoek naar talent. Naar mensen met dezelfde passie. Die gedreven en betrokken zijn en het beste uit zichzelf willen halen door heel goed samen te werken. Zit jij zo in elkaar en ben je daarnaast analytisch sterk? Dan wordt het tijd om kennis te maken!

Career opportunities

Binnen KPMG Advisory krijg je vanaf het begin meteen een grote mate van verantwoordelijkheid.

Hierdoor kun je je snel ontwikkelen. Er wordt verwacht dat je vanuit deze functie doorgroeit binnen de KPMG-organisatie en je je gaat specialiseren. KPMG faciliteert op verschillende gebieden deze ontwikkeling. Hierbij kun je vooral denken aan het volgen van opleidingen en cursussen.

Application procedure

De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Op basis van de uitkomsten van de Talent Pitch bepalen we of je wordt uitgenodigd voor een eerste selectiegesprek met een Adviseur van de betreffende afdeling en een Recruitment Adviseur. Indien het eerste gesprek positief is, volgt er nog een tweede ronde gesprek en bij sommige afdelingen ook nog een business case. Hierna wordt besloten of je een contract aangeboden krijgt.