Company information

 • Company name
  Ministerie van Defensie
 • Industry
  Defense

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  0
 • Employees worldwide
  0
 • Number of academics in the Netherlands
  0
 • Number of countries
  0
 • Number of internships and/or graduation projects available
  0

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

De mannen en vrouwen van Defensie vormen een bijzondere groep. In weinig andere (grote) organisaties staat kameraadschap zo hoog in het vaandel als binnen onze gelederen. Dat is ook niet zo vreemd, want in het bijzondere werk van Defensie moet je blind kunnen vertrouwen op de man of vrouw naast je. En andersom.

Eenheid
Afkomst, geslacht, geaardheid of huidskleur kan binnen Defensie nooit een rol spelen. Bij ons gaat het niet om wat je bent, maar wat je kunt en doet. Iedereen maakt deel uit van een eenheid, van een groep (ongeveer tien man) tot een brigade (ongeveer 3000 man), en als eenheid zorg je dat de klus geklaard wordt.

Divers
Zijn we dan allemaal hetzelfde? Nee, en daar houden we ook rekening mee. De Nederlandse maatschappij heeft als belangrijk kenmerk dat ze ongelooflijk divers is. Aangezien Defensie een afspiegeling is van die maatschappij, is de samenstelling van ons personeel ook heel divers. Heb je bijvoorbeeld speciale wensen wat betreft voeding? Dan kan dat, of je nu vegetarisch, koosjer of halal voedsel wilt, Defensie heeft alles in huis. Zoek je geestelijke bijstand? Dan hebben we geestelijk verzorgers op het gebied van humanistische, joodse, islamitische, protestantse, hindoeïstische of katholieke traditie.

Ouderschap
Ook hebben we allerlei voorzieningen om werk en privé te kunnen combineren. Ouderschapsverlof is bijvoorbeeld mogelijk en een aantal kazernes heeft zelfs een kinderdagverblijf op of naast het terrein!

Aan alle randvoorwaarden is dus gedacht, zodat je samen met je collega’s je werk kunt doen. Want ook al hebben we veel en modern materieel in huis, ons personeel is en blijft het grootste kapitaal van onze organisatie.

Student profile

Benieuwd wat je met jouw opleiding bij Defensie kan?
Op www.werkenbijdefensie.nl/opleidingsniveaus/ vind je je mogelijkheden.

Career opportunities

Een functie op elk niveau
Net als het bedrijfsleven heeft Defensie functies op verschillende niveaus en in verschillende richtingen. We staan bekend om het opleiden en trainen van bekwame leidinggevenden, maar ook om de kansen die we bieden aan allerlei soorten vakspecialisten. Bovendien stimuleren we het volgen van externe, toekomstgerichte opleidingen. Veel militairen maken dan ook carrière binnen Defensie of komen na hun diensttijd uitstekend ‘in de burgermaatschappij’ terecht.

Application procedure

Als je wilt werken bij Defensie is het goed om van tevoren op de hoogte te zijn van een aantal belangrijke zaken.

Bijvoorbeeld hoe we met onze mensen omgaan, wat onze toelatingseisen zijn en welke keuringen je doorloopt in onze sollicitatieprocedures. Daarnaast wil je waarschijnlijk wel weten welke arbeidsvoorwaarden we bieden, en hoe het precies zit met op oefening of uitzending gaan.

Via werkenbijdefensie.nl informeren we je daar graag goed over, zodat je weet waar je aan begint als je besluit te solliciteren bij Defensie.