Company information

 • Company name
  Nederlands Forensisch Instituut
 • Industry
  Government

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  600
 • Employees worldwide
  600
 • Number of academics in the Netherlands
  300
 • Number of countries
  1
 • Number of internships and/or graduation projects available
  10

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is het oudste en breedst georiënteerde forensisch instituut van Nederland.

De divisie Digitale en Biometrische Sporen (DBS) houdt zich voornamelijk bezig met forensisch onderzoek binnen geautomatiseerde systemen. Allerlei soorten software en hardware komen bij dit onderzoek voorbij. Dat onderzoek doen we niet alleen voor de politie en het Openbaar Ministerie, maar ook voor de Koninklijke Marechaussee, de Fiscale en Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdiensten (FIOD en SIOD), de Algemene Inspectiedienst (AID) en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Vaak hebben opdrachtgevers zelf gespecialiseerde deskundigen in dienst. Wij verrichten voornamelijk onderzoek in complexe gevallen waar onze klanten zelf niet verder mee komen. Ook krijgen we (buitenlandse) rechtshulpverzoeken op digitaal gebied. Vanwege de enorme technologische ontwikkelingen op dit terrein investeren we relatief veel tijd in onderzoek, ontwikkeling (R&D) en kennisoverdracht.

Forensische Software Engineering (FSE)
Hier maken we verschillende forensische applicaties, bibliotheken en werken we aan nieuwe technieken om forensische puzzels op te lossen. Onze tools worden door de Politie, het OM en onze eigen onderzoekers gebruikt tijdens de opsporing en bewijsvoering bij strafzaken.

Forensische Big Data Analyse (FBDA)
We modelleren en visualiseren data om onze partners in de sector van de openbare orde- en veiligheid te helpen bij het oplossen van big data-vraagstukken. In dit team hebben we expertise in verschillende disciplines die relevant zijn, zoals statistiek, machine learning en datavisualisatie. Binnen het NFI werken we bovendien ook samen met andere collega’s die gespecialiseerd zijn in andere vormen van digitale technologie.

Forensische Digitale Technologie (FDT)
Hier houden we ons bezig met het achterhalen en doorzoekbaar maken van allerlei digitale sporen op heel veel verschillende apparaten. Voorbeelden van digitale sporen zijn Whatsapp-berichten in een telefoon, e-mailadressen in een computer of GPS-locaties in een TomTom. Maar ook een bankpas, Smart TV of een brandmelder bevatten digitale sporen. Bij dit doorzoeken wordt gebruik gemaakt van het programma Hansken dat bij het NFI zelf ontwikkeld is.

Student profile

Het NFI is voortdurend en/of regelmatig op zoek naar:
- Software Engineers,
- Data Scientists,
- Data Analisten,
- Crypto Test Engineers,
- Hardware Engineers,
- Exploit Developers,
- Software Architecten,
- Unix/Linux systeembeheerders,
- Infrastructuurbeheerders,
- Information Security Specialisten.

Afhankelijk van ervaring en expertise ligt het startsalaris van een WO'er op functieschaal 10 (€ 2519,37 - 4049,43 bruto o.b.v. 36 uur, zie arbeidsvoorwaarden sector Rijk).

Application procedure

Open sollicitaties voor divisie Digitale en Biometrische Sporen (én overige ICT functies en/of stages) kun je sturen naar vacatures@nfi.minvenj.nl