Company information

 • Company name
  Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum
 • Industry
  Aerospace

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  650
 • Employees worldwide
  0
 • Number of academics in the Netherlands
  300
 • Number of countries
  1
 • Number of internships and/or graduation projects available
  70

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Het NLR is dé Nederlandse kennisonderneming voor het identificeren, ontwikkelen en toepassen van geavanceerde technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Onze activiteiten zijn relevant voor de maatschappij, marktgericht en worden uitgevoerd zonder winstoogmerk. Zo versterken wij de innovatiekracht, het concurrentievermogen en de effectiviteit van overheid en bedrijfsleven.

Het NLR heeft twee vestigingen: in Amsterdam en in Marknesse. Bij elkaar werken er zo’'n 650 gedreven professionals; van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. Wij ondersteunen de overheid bij hun beleid en versterken het innoverend vermogen van bedrijven. Daardoor dragen wij bij aan een slagvaardige overheid en een concurrerende industrie, zowel nationaal zowel regionaal. Onze klanten zijn overheden, grote en kleine industrieën, luchtvaartinstanties, ruimtevaartorganisaties en non-gouvernementele organisaties. Nationaal, maar ook internationaal. Onze medewerkers vinden maatschappelijk relevant werk belangrijk en willen aan de frontlinie staan van technologische innovatie.

Het NLR zal zijn (inter)nationale samenwerking met lucht- en ruimtevaartondernemingen en diverse kleine en middelgrote ondernemingen, met KLM-Air France, Schiphol en LVNL, universiteiten, de stichting Lucht- en Ruimtevaart Nederland, de regio’'s in Nederland met ambities op het gebied van ruimtevaart en met zijn partner DLR versterken.

De noodzakelijke onderzoeks- en testfaciliteiten zullen, indien van toepassing, verder worden gemoderniseerd en gerationaliseerd. Het is de bedoeling is om faciliteiten in bredere vormen van samenwerking te gaan gebruiken, zoals door het versterken van de composietencluster in Flevoland. Dit geldt met name voor de windtunnels.

Student profile

Onze ideale kandidaat is iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat, iemand die verantwoordelijkheid durft te nemen en een positieve en klantgerichte uitstraling heeft. Je kunt goed samenwerken, en bent iemand die verbinding zoekt. Je bent zowel communicatief als vakinhoudelijk sterk en wilt je blijven ontwikkelen. Je studieachtergrond kan heel divers zijn, het gaat om je instelling: je bent iemand die durft te ondernemen!

Career opportunities

Je kunt je bij het NLR ontwikkelen van een junior niveau tot een senior positie. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van je ontwikkeling en inzet.

Als ervaren specialist blijf je bezig met verdieping, verbreding en toepassing van je kennis- en vaardigheden. Je speelt een zelfstandige rol in projecten, bent een volwaardig gesprekspartner voor je klant en begeleidt minder ervaren collega'’s.

Application procedure

Er vindt een gesprek plaats met je toekomstige afdelingsmanager en een adviseur P&O. Hierna volgt een tweede meer vakinhoudelijk gesprek met directe collega’s. Wanneer iedereen positief is, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek en kan je aan de slag!