Company information

 • Company name
  NEWCRAFT
 • Industry
  Technical Consulting

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  100
 • Employees worldwide
  100
 • Number of academics in the Netherlands
  60
 • Number of countries
  1
 • Number of internships and/or graduation projects available
  5

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

NEWCRAFT helpt (internationale) bedrijven digitaliseren. Verwachtingen en gedrag van consumenten veranderen continu en in hoog tempo. Om te kunnen concurreren met snelgroeiende disruptors, moeten grote bedrijven deze veranderende markt begrijpen en zich er snel naar kunnen aanpassen. Wij helpen ze hierbij met acceleration consultancy, digital marketing en data science.

Samen met onze opdrachtgevers werken we aan concreet resultaat. We doen dit in multidisciplinaire teams van digitale specialisten en werken intensief samen met onze internationale technologiepartners (o.a. Salesforce en Google). Onze aanpak is erop gericht om door middel van testen, analyseren en optimaliseren snel resultaat te laten zien, en daarnaast ook onze opdrachtgevers te trainen in de verschillende digitale disciplines.

Student profile

Ben jij afgestudeerd en heb jij zin om je theoretische kennis in de praktijk te brengen bij A-merken, en tegelijkertijd alles te leren op digitaal gebied? Dan is ons Crafthunter Data Science traineeship iets voor jou! Je gaat als data scientist aan de slag met (o.a.) het verwerken van data, het uitvoeren van statistische analyses en het ontwikkelen van voorspellende modellen.

Jouw profiel: Je hebt een achtergrond in een exacte of technische studie. Je vindt het leuk om complexe vraagstukken op te lossen en deze op een begrijpelijke manier uit te leggen. Als je een ondernemende en resultaatgerichte student bent, met een open houding, voel je je bij ons zeker op je plek. Online ervaring is geen vereiste, je krijgt tijdens dit traineeship genoeg training en begeleiding om je hier in no-time in te ontwikkelen.

Career opportunities

Jouw carrière als data scientist krijgt een vliegende start door het NEWCRAFT Crafthunter programma. Tijdens dit traineeship van een jaar word je intensief begeleid en opgeleid tot een volwaardig data scientist en consultant.

Binnen het opleidingsprogramma volg je verschillende trainingen in technologie, digitale skills en natuurlijk data science. Ook wordt je getraind in soft skills, zoals presentatietechnieken. Daarnaast ga je direct aan de slag voor onze opdrachtgevers om de dynamiek en doelstellingen van een groot bedrijf te begrijpen. Door onze bedrijfsstructuur kun je zelf veel richting geven aan je werkzaamheden. We zijn een jong en hecht team dat snel stappen aan het maken is, waar jij misschien binnenkort bij kan horen!

Application procedure

De procedure voor het Crafthunter traineeship is net zoals alles bij NEWCRAFT snel en efficiënt. Zo hoef je niet lang te laten wachten voordat je bij ons van start kunt gaan! Nadat je je CV & motivatiebrief hebt opgestuurd, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Vinden wij jouw inzending interessant genoeg, dan volgt een uitnodiging voor een gesprek.

Het eerste kennismakingsgesprek is oriënterend. Hier kom jij meer te weten over NEWCRAFT en willen we natuurlijk weten wie jij bent! Is er een klik, dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Hier richten we ons op jouw persoonlijke fit binnen het bedrijf en met het team. Daarna krijg je een persoonlijke case waarvan we de inhoud bespreken in een derde gesprek.

De procedure kan iets verschillen per persoon en afhankelijk van de situatie passen we dit aan.