Company information

 • Company name
  NS
 • Industry
  Transport

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  21835
 • Employees worldwide
  36000
 • Number of academics in the Netherlands
  0
 • Number of countries
  4
 • Number of internships and/or graduation projects available
  100

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

NS staat midden in de samenleving. Elke dag brengen we ruim 1 miljoen reizigers overal naartoe. Met het drukste spoorwegnet van Europa, de meest complete reisplanner van Nederland en het grootste deelfietssysteem ter wereld. Dat draait natuurlijk niet vanzelf, daar komt veel bij kijken. Om dit te realiseren zijn we altijd op zoek naar talent, overal in de organisatie.
Misschien denk je bij NS in eerste instantie alleen aan treinen en stations. Maar er is zoveel meer dan dat. Bij een treinreis kom je veel afdelingen eigenlijk al tegen. Zo zit ‘IT’ zit in de Reisplanner app op je mobiel, maar ook bijvoorbeeld in de toegangspoortjes. Je abonnement is ‘Commercie’. De trein: een en al ‘Techniek’. En om financieel gezond te blijven zijn finance professionals van cruciaal belang. Zoveel afdelingen, zoveel mogelijkheden.

De reis van morgen begint bij jou.

Student profile

Bij NS kun je als stagiair(e) of trainee aan de slag. Dit betekent werken bij een dynamische organisatie die midden in de samenleving staat. Waar de mogelijkheden onbegrensd zijn. Tijdens stages en traineeships kun je ervaring opdoen binnen verschillende afdelingen. De actuele mogelijkheden staan altijd op de website. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat meer dan een miljoen reizigers veilig en comfortabel op hun plaats van bestemming aankomen. En dat is nogal wat. Je moet het beste uit jezelf willen halen, zodat anderen betrouwbaar en fijn kunnen reizen en ontmoeten.

Je kunt je carrière bij ons dan ook niet van begin tot eind uitstippelen. We vinden het belangrijk jou te stimuleren in je persoonlijke ontwikkeling, zodat je alles uit jezelf kunt halen. Met jouw vakkennis, ideeën en inzet kun jij bij NS anders denken en echt het verschil maken. Want wat je rol ook is; bij NS ben je onmisbaar voor de reis van vandaag, morgen en in de toekomst.

Career opportunities

Jezelf blijven ontwikkelen. Dat is wat jij belangrijk vindt als talentvol stagiair(e) of trainee. Bij NS krijg je de mogelijkheid om dat te doen. Jou vakinhoudelijk én persoonlijk laten groeien en je daarmee een kickstart van je carrière geven is wat we willen. Bij ons ligt de wereld voor je open en kun je alle kanten op.

Techniek traineeship
Ook als trainee in de techniek bouw je mee aan de trein van de toekomst. Onze treinen leggen duizenden kilometers af, dus is onderhoud, service en modernisering geen overbodige luxe. Een nieuwe wielenbak, project pitstop waarbij treinen drie keer zo snel terug zijn op het spoor, nieuwe verlichtingen in treinstellen, de modernisering van de VIRM-dubbeldekkers: allemaal voorbeelden van wat we hebben bereikt de afgelopen jaren. Als trainee hebben wij jou hard nodig om de komende jaren nog meer technische innovaties door te voeren. Hoe kunnen we onze logistiek slim plannen met behulp van kunstmatige intelligentie? Hoe maken we vervoer nog betrouwbaarder door sensoren, big data en algoritme? Hoe voorkomen we storingen? Allemaal vragen waar jij je op gaat storten als trainee. Zo werk je mee aan de reis van morgen én aan die van over pak hem beet 5 jaar.

IT traineeship
Inhoudelijk de diepte in of je ontwikkelen in de breedte. Bij NS werken zowel generalisten als specialisten en bieden we je enorm veel mogelijkheden als IT’er. Bouw mee aan de website ns.nl met het Internet Ontwikkelteam of werk als performancetester en beoordeel of onze systemen qua snelheid, capaciteit en bereikbaarheid aan onze eisen voldoen. Uiteraard werken we Agile en met de nieuwste tech. Welke rol je na je IT traineeship ook krijgt; bij NS ligt de wereld voor je open.

Stages
Bij NS hebben we regelmatig stageplekken bij verschillende afdelingen. Zowel voor afstudeer- als meewerkstages. Met aandacht voor jouw ontwikkeling en wensen, geven we samen invulling aan de ideale stage voor jou. Jij staat centraal en wij begeleiden je in de eerste kennismaking met je latere werkveld. Bekijk jouw mogelijkheden via onze vacaturepagina en reageer als er een stage voor jou bij zit!

Meer weten? Kijk op werkenbijns.nl

Application procedure

Iedere sollicitatieprocedure wordt met veel aandacht en precisie vormgegeven bij NS. De verschillende stappen die je als sollicitant doorloopt zijn voor het merendeel van de functies binnen NS gelijk. Het kan echter zijn dat een sollicitatieprocedure van een specifieke functie net wat andere of extra stappen vereist zoals een assessment of een medische keuring. Dit proberen wij altijd zo goed en volledig mogelijk te omschrijven in de vacaturetekst.
Op www.werkenbijns.nl staan de stappen voor de verschillende doelgroepen schematisch weergegeven. Bekijk deze gerust!