Company information

 • Company name
  Rijkswaterstaat
 • Industry
  Government

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  9000
 • Employees worldwide
  0
 • Number of academics in the Netherlands
  0
 • Number of countries
  1
 • Number of internships and/or graduation projects available
  500

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Asfalt ontwikkelen dat fluistert. Files voorkomen met big data. Doorstroming inventariseren met drones. Overstromingen tegengaan met innovatieve en wereldwijd unieke methodes. Bij Rijkswaterstaat krijg je de kans om als student of starter bij te dragen aan de mooiste en meest prestigieuze infrastructurele projecten. Projecten waarover je later met trots zegt: “Daar heb ik aan meegewerkt!”

Nederland is nooit af. We zijn als Rijkswaterstaat ons land altijd aan het verbeteren. Of we nu de natuur meer ruimte geven, geluidsoverlast terugdringen of zorgen voor betere bereikbaarheid: met elk project bouwen we verder aan ons land. Hierbij blijven we innoveren en maken we gebruik van slimme en toekomstvaste technologieën. Of je nu stagiair, afstudeerde, promovendus, trainee of professional bent: de mogelijkheden bij Rijkswaterstaat zijn oneindig. Je werkt aan de mooiste en meest prestigieuze projecten. Daar komt niet alleen Nederland, maar ook je carrière verder mee. Als starter bij Rijkswaterstaat krijg je namelijk de ruimte om jezelf te ontwikkelen en inhoudelijk te versterken. Dat is waar het om gaat en wat jij gaat doen!

Bij Rijkswaterstaat maak je deel uit van een ambitieuze groep mensen die grootse projecten realiseert. Je eigen inbreng is daarbij essentieel. Maar natuurlijk kijken wij ook of jouw inzet bijdraagt aan de doelstellingen en taken van RWS. Inhoudelijk kun je op tal van vakgebieden aan de slag, maar de nadruk ligt op technische disciplines, ICT, Informatievoorziening en Inkoop.

Student profile

Rijkswaterstaat hecht veel waarde aan jonge mensen in de organisatie. Zo ontwikkelen we steeds meer trainee- en professional programma’s. Is het aantal stagiairs en afstudeerders dat we hebben rondlopen sterk groeiend. En brengen we de jonge mensen binnen de organisatie regelmatig met elkaar in contact. Met elkaar en met de leiding van de organisatie. Zodat we goed weten wat er leeft.

Wij hebben naast startersfuncties en stageplekken ook het traineeship. Hier kan je voor een generalistisch programma kiezen, of juist alleen voor technische opdrachten gaan. Kijk voor de huidige mogelijkheden op onze site: werkenbij.rws.nl

Career opportunities

Rijkswaterstaat biedt medewerkers alle ruimte om steeds beter te worden in hun werk en zichzelf verder te ontwikkelen. Bij Rijkswaterstaat is doorleren en regelmatige verandering van functie dan ook een tweede natuur.

Verantwoordelijkheidsgevoel, lef, creativiteit en innovatieve slagkracht zijn begrippen die centraal staan als je aan de slag gaat bij ons. Goed zijn in je vak is belangrijk binnen Rijkswaterstaat, vanwege de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de organisatie heeft.

Medewerkers van Rijkswaterstaat wisselen regelmatig van functie, locatie en project. Dit maakt dat medewerkers diverse mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen binnen Rijkswaterstaat.

Application procedure

Kijk voor onze sollicitatieprocedure op onze website werkenbij.rws.nl