Company information

 • Company name
  Royal Cosun
 • Industry
  Manufacturing

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  2650
 • Employees worldwide
  3500
 • Number of academics in the Netherlands
  230
 • Number of countries
  9
 • Number of internships and/or graduation projects available
  -

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Royal Cosun is een agro-industrieel concern en stevig geworteld in de primaire sector. De bedrijven die tot Cosun behoren zijn Suiker Unie, Aviko, Duynie, Sensus, SVZ en Cosun Biobased Products.
We maken ingrediënten en producten voor voeding die hun weg vinden naar de levensmiddelenindustrie, foodservice en retail. En in toenemende mate ook componenten voor non-food toepassingen.

Cosun R&D is daarbij een belangrijk onderdeel van Cosun en werkt samen met- en ten behoeve van de businessgroepen aan innovaties (van nieuwe producten en processen) en optimalisaties (van bestaande processen en producten).

De ambitie is de grondstof zoveel mogelijk te benutten; dat is goed voor het milieu, het rendement en beantwoordt aan de maatschappelijke behoefte aan verantwoorde producten en productiewijzen. Zo leveren onze bedrijven ook producten aan de veevoedersector en worden restproducten gebruikt voor biogasproductie.

Royal Cosun werd ruim 110 jaar geleden opgericht door Nederlandse suikerbietentelers die zich verenigden in een coöperatie. De coöperatie telt rond de 9.400 leden c.q. aandeelhouders en is uitgegroeid tot een onderneming met zo’n 3.500 medewerkers en een concernomzet van circa € 2,2 miljard.

Student profile

Binnen Cosun R&D en ook de Cosun businessgroepen zijn jaarlijks verschillende stageopdrachten en afstudeeropdrachten beschikbaar. Binnen Cosun R&D hebben we in 2018 alleen al een 26-tal stagiaires verwelkomt.

Ook startersvacatures hebben we regelmatig beschikbaar binnen Cosun en haar businessgroepen. Een totaal overzicht aan deze vacatures kan je ten allen tijde terugvinden op onze https://www.werkenbijcosun.nl website.

Career opportunities

Binnen Cosun krijg je al snel eigen verantwoordelijkheid. De functies binnen Cosun zijn over het algemeen breed, waardoor je je ook breed ontwikkelt, veel van het werkveld meemaakt en in kan participeren en waarbij je in de gelegenheid bent om de functie naar eigen inzicht in te vullen. Dit natuurlijk wel binnen de gestelde kaders van de functie en de waarden en normen van Cosun.

Jaarlijks vinden er (functionerings)gesprekken plaats waar je met je leidinggevende spreekt over de mate waarin de taken en projecten zijn gerealiseerd, maar ook waar de verdere ontwikkelingskansen liggen. Dit jaarlijkse functioneringsgesprek hanteren we, om zo gericht een ontwikkelingsafspraak met je aan te gaan. Deze ontwikkeling kan gericht zijn op het maken van stappen binnen de huidige functie, maar ook op volgende stappen in je loopbaan binnen de businessgroep of elders binnen het concern.

Application procedure

Solliciteren op vacatures en beschikbare stage/afstudeerplaatsen binnen Cosun en haar businessgroepen (Suiker Unie, Aviko, Sensus, SVZ, Duynie, Cosun Biobased Products en Cosun R&D) is mogelijk via de sollicitatiebutton op onze https://www.werkenbijcosun.nl. Hier kan je bij interesse ook een open sollicitatie sturen voor een stage-/afstudeeropdracht.

Meer informatie over de contactpersonen die verdure inhoudelijke toelichting kunnen geven bij een vacature vind je terug, onderin de vacaturetekst.