Company information

 • Company name
  Simon-Kucher & Partners
 • Industry
  Management Consulting

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  45
 • Employees worldwide
  1200
 • Number of academics in the Netherlands
  40
 • Number of countries
  38
 • Number of internships and/or graduation projects available
  15

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Maak kennis met Strategy Consulting via Simon-Kucher & Partners. Simon-Kucher & Partners is een internationaal strategie adviesbureau op gebied van commerciële strategie en wereldwijd marktleider als het gaat om pricing. Sinds de oprichting in 1985 is Simon-Kucher & Partners onafgebroken en exponentieel gegroeid tot een organisatie met 1200+ consultants en 38 kantoren wereldwijd.
Onze klanten zijn zowel multinationals als middelgrote bedrijven in uiteenlopende sectoren zoals FMCG, retail, media, industrie en (financiële) dienstverlening. Onze projectteams bestaan uit veelzijdige, talentvolle en gedreven academici.
De vraagstukken waar wij aan werken zijn altijd commercieel van aard en gericht op aantoonbare omzetgroei.
De wijze waarop wij onze adviesopdrachten doen kenmerkt zich door ondernemerschap, messcherpe analyses en nauwe samenwerking met onze klanten.

Student profile

We zoeken mensen met een volwassen persoonlijkheid, superieure analytische vaardigheden en een passie voor commerciële vraagstukken. Daarnaast ben je communicatief sterk, ondernemend en werk je graag in teamverband.
Om in aanmerking te komen voor een startersfunctie dien je zowel VWO, een WO Bachelor, als een WO Master te hebben afgerond met bovengemiddelde studieresultaten én moet je goed Nederlands kunnen spreken.

Career opportunities

Vanaf de eerste dag zal je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgen. Wij zullen ons best doen om jou te helpen bij het vinden van de juiste balans tussen het uitvoeren van uitdagende projecten en het ontwikkelen van een solide basis van vaardigheden en expertise.

Leren beperkt zich niet tot "Learning on the job". De Simon-Kucher Academy, een uitgebreid trainingsprogramma, is ontwikkeld om ons te helpen ons werk beter te doen. Het leert consultants zowel belangrijke soft skills (presenteren, faciliteren, leiderschap, project management, media etc.) als de meer harde skills (zoals price management, sales excellence, value selling, finance, analytics etc.).

Naarmate je meer ervaring opdoet zal je merken dat de focus van je werk verandert. In het begin ligt de nadruk meer op onderzoek en analyses. Later zal deze meer liggen op leidinggevende taken zoals het leiden van een team of het onderhouden van klantrelaties. Na verloop van tijd zal je ook steeds meer betrokken worden bij business development en interne zaken, en wellicht uiteindelijk ook partner worden.

Application procedure

Wij ontvangen graag een motivatiebrief met je Curriculum Vitae en cijfers van zowel het VWO als de universiteit. Dit kan gemaild worden naar isabel.vermeulen@simon-kucher.com

Sollicitatieprocedure stagiair:
De 1e ronde bestaat uit het maken van een assessment en twee interviews. De 2e ronde bestaat uit een eind interview.

Sollicitatieprocedure Consultant:
De 1e ronde bestaat uit het maken van een assessment en twee interviews. De 2e ronde bestaat uit twee interviews, een uitgebreide case, de presentatie hiervan, en een informele ontmoeting met een consultant.