Company information

 • Company name
  Sioux
 • Industry
  IT

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  450
 • Employees worldwide
  700
 • Number of academics in the Netherlands
  200
 • Number of countries
  7
 • Number of internships and/or graduation projects available
  8

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Met meer dan 600 engineers ondersteunt of vormt Sioux de R&D afdeling van vooraanstaande hightech bedrijven. Sioux neemt hierbij graag de verantwoordelijkheid op zich: vanaf het meedenken in de conceptfase tot en met het leveren van serie productie. Sioux wil samen met haar klanten waarde toevoegen en bouwen aan innovatieve oplossingen die een bijdrage kunnen leveren aan een maatschappij die slimmer, veiliger, gezonder, plezieriger en duurzamer is.

Sioux biedt je uitdagend, dynamisch en afwisselend werk. Als mechatronica-, software-, wiskunde-, automotive- of elektronicatalent draag je bij aan de ontwikkeling en bouw van complexe producten, vaak op de grens van de technologische mogelijkheden. Bij Sioux werk je voor grote multinationals in de regio of voor een kansrijke start-up bezig met de volgende doorbraaktechnologie.

Student profile

Werken bij Sioux, betekent iedere dag samen met slimme en leuke collega’s bouwen aan hightech-oplossingen die het verschil maken. Als mechatronica-, software-, wiskunde-, automotive- of elektronicatalent werk je aan de ontwikkeling van complexe producten, vaak op de grens van de technische mogelijkheden. Je werkt in de meeste gevallen vanuit een van onze eigen Development Centres.

Wij bieden je de vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werkzaamheden op je eigen manier uit te voeren, zodat jij het beste uit jezelf en het project kunt halen. Om je hierbij te ondersteunen is er een ruim ontwikkelbudget en persoonlijke coaching beschikbaar.

Career opportunities

Bij Sioux houden we je scherp; we dagen je voortdurend uit om te leren en een volgende stap te nemen. Daarbij werken we bijvoorbeeld met ruime persoonlijke ontwikkelbudgetten. Daarmee kun je je technologische kennis up-to-date houden en werken aan je persoonlijke vaardigheden. Wat je al kunt en waar je naar toe wilt, bepalen in belangrijke mate hoe je daar invulling aan geeft. Daarnaast biedt Sioux vele andere mogelijkheden om je groei vorm te geven. Zo is deelname aan onze Expertise Groepen en Hot-or-Not sessies een leuke en waardevolle manier om technologische trends te volgen en samen kennis te delen.

Application procedure

Proefzitten is een laagdrempelige manier om kennis te maken met Sioux en Sioux collega's. Het geeft het echte beeld over wat werken bij Sioux inhoudt. Mocht je een sollicitatieprocedure ingaan, dan bestaat die uit 3 ronde's - mogelijk gecombineerd. Interviews met een Discipline Manager, Account Manager en een senior engineer of architect in combinatie met een persoonlijkheidstest vormen de procedure. Kijk op https://jobs.sioux.eu/proefzitten/ voor meer informatie.

Onze openstaande vacatures vind je hier: https://jobs.sioux.eu/vacatures/overview/.