Company information

 • Company name
  Sogeti
 • Industry
  IT

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  2500
 • Employees worldwide
  20000
 • Number of academics in the Netherlands
  0
 • Number of countries
  15
 • Number of internships and/or graduation projects available
  25

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Sogeti. The Technology Leaders.
Passie voor technologie. Daar staan we voor bij Sogeti. Ruim 2.400 Technology Leaders zetten zich elke dag in om het maximale uit IT én uit mensen te halen. Daarmee maken wij het verschil en helpen we onze klanten om de digitale transformatie succesvol te maken.

De rol van IT in onze samenleving wordt met de dag groter en belangrijker. En daarmee ook de impact van ons werk. De ontwikkelingen rondom Internet of Things (IoT), Cloud en Big Data zijn overal om ons heen zichtbaar. Om hier een succesvolle bijdrage aan te kunnen leveren, zetten wij als Technology Leaders stevig in op innovatie, het vergroten van expertise en het versterken van de klantrelatie.

Passie voor technologie
Ons technology leadership is een direct gevolg van onze passie voor innovatie. Wij weten keer op keer bestaande gedachtepatronen te doorbreken met vernieuwende inzichten en daarmee nieuwe perspectieven te openen voor klanten. Sogeti heeft een goede reputatie opgebouwd op het gebied van testen. Maar we weten de markt ook te verrassen met innovatieve oplossingen op het gebied van: Business Intelligence, Internet of Things, Cloud-oplossingen, High Tech, en Security. Daarnaast verrichten wij continu baanbrekend werk met ons VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie (VINT), wat elk jaar resulteert in een spraakmakend symposium.

Grenzen verleggen
Vanuit onze kennis en ons vakmanschap dagen wij klanten én elkaar uit om altijd op zoek te gaan naar de slimste IT-oplossingen. Ook in onze dienstontwikkeling en projectaanpak vernieuwen wij continu. Bij Sogeti durven we verder te denken, stappen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. We willen samen met onze klanten grenzen verleggen en nemen daartoe ook geregeld het voortouw. Wij zijn niet voor niets The Technology Leaders.

Sogetisten gaan voor samen
De passie voor technologie wordt breed gedragen door onze collega's. Binnen Sogeti worden regelmatig activiteiten georganiseerd om elkaar uit te dagen. Voorbeelden daarvan zijn de IoT-battle en Testival. We delen niet alleen onze kennis, maar ook onze uitdagingen met elkaar. We helpen elkaar continu verder. En we vieren gezamenlijk onze successen. Bij Sogeti doen we het altijd samen.

Student profile

Waar kies je voor als de wereld aan je voeten ligt?
Als student ligt de wereld aan je voeten. Genoeg keuzes om te maken! In wat voor omgeving sla jij bijvoorbeeld het liefst je vleugels uit? Bij Sogeti geven wij je graag de kans om daar achter te komen. Dat kan via een stage, een afstudeeropdracht of een traineeship. Maar we bieden je ook de Studentenunit: een uniek kijkje in de keuken bij Sogeti, waarbij je al tijdens je studie via workshops en technische meetings getraind wordt door The Technology Leaders.

Samen meer uit je studie halen?
De studentenunit van Sogeti is dé plek om jouw ambitie de ruimte te geven. Je maakt kennis met onze experts en ontmoet veel studiegenoten. Zit je daarnaast in je 3e of 4e studiejaar dan krijg je voorrang bij de stagemogelijkheden die er zijn.

Als lid van de studentenunit heb je nog meer voordelen, zoals:
• kosteloos volgen van Sogeti-cursussen en masterclasses;
• toegang tot het kennisnetwerk van Sogeti;
• investeer je in jezelf door meetings en bijeenkomsten bij te wonen;
• kun je hulp krijgen bij studieonderwerpen;
• mag je deelnemen aan alle informele activiteiten die wij organiseren;
• heb je eerste keus uit onze stage- en afstudeerplekken.

Bij Sogeti heb je als student toegang tot de opleidingen en trainingen van de Sogeti academie. De focus ligt uiteraard op het IT-vak, maar we besteden ook veel aandacht aan je persoonlijke vaardigheden. Een greep uit ons aanbod? Denk aan Angular JS, AWS, Azure, Agile, TMap®, Timemanagement of Effectief Communiceren . Met de studentenunit-coördinator van Sogeti stel je een persoonlijk opleidingsplan samen. Zo halen we samen nóg meer uit je studie.

Career opportunities

Stagemogelijkheden voor afstudeerders
Als afstudeerder doe je een opdracht of onderzoek bij een van onze expertises. Je kan daarbij denken aan opdrachten in de richting van bijvoorbeeld: Mobile, Security, Java, Microsoft, High Tech, Automation, Datascience, Testen of Cloud. De opdracht komt in samenspraak tot stand, waarbij we graag zien dat jij het initiatief neemt en een voorstel doet. Jaarlijks hebben we 40-50 afstudeerplaatsen beschikbaar.

Wat verwachten we van jou
Je volgt een HBO/WO-studie richting IT
Je volgt een HBO/WO-studie Beta richting en affiniteit met IT
Je hebt affiniteit met techniek
Je bent pro-actief
Je bent communicatief vaardig
Je hebt goede kennis van de Nederlandse taal (schriftelijk als mondeling)

Wat kun je verwachten
Natuurlijk dragen we zorg voor een goede begeleiding
Je ontvangt gedurende je stage een vergoeding
Je wordt lid van onze studententunit
Ondersteuning bij jouw ontwikkeling met alle mogelijke middelen: opleidingen, technische meetings, seminars, workshops etc.
Tijdens je studie kun je de nodige certificaten behalen.
Deelname aan alle informele activiteiten van Sogeti en van de Studentenunit
Toegang tot een groot netwerk van studenten en Sogeti-collega’s

Jouw toekomst
Als je stage loopt bij Sogeti dan ben je onderdeel van onze organisatie. Je bent van harte welkom op alle formele en informele bijeenkomsten die worden georganiseerd. Daarnaast wordt je omringd door vakmensen die met passie voor hun vakgebied heel graag deze kennis met je delen. Dit betekent dat jij tijdens je stage alle hulp krijgt die je nodig hebt en meer. En ben je afgestudeerd dan zijn er zeker mogelijkheden voor een dienstverband bij Sogeti.

Application procedure

Wil jij bij ons jouw afstudeeropdracht doen, solliciteer dan vandaag nog!

via: https://www.sogeti.nl/werken-bij-sogeti/vacatures/afstuderen-bij-sogeti-1

Tot snel!