Company information

 • Company name
  Technolution B.V.
 • Industry
  IT

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  200
 • Employees worldwide
  200
 • Number of academics in the Netherlands
  100
 • Number of countries
  4
 • Number of internships and/or graduation projects available
  12

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Met technologie de wereld beter maken, dat is al sinds 1987 onze grote doel. Innovatieve oplossingen creëren waar onze klanten daadwerkelijk van profiteren. Dit doen we op onze kantoren in team. Wij geloven dat de beste ideeën opbloeien in de synergie die ontstaat wanneer de juiste mensen elkaar stimuleren en inspireren. Software, elektronica en programmeerbare zijn onze instrumenten, maar de creativiteit, het enthousiasme en de betrokkenheid van onze collega’s zijn het echte kapitaal van Technolution.

Wij werken voor Nederlandse, Britse en Scandinavische klanten, in de domeinen energy, mobility, industry en public safety en security, zoals: Rijkswaterstaat, KPN, Eneco, Stedin, Prorail, Mapper, Philips en Transport for London.

Oprichting: 1987
Collega's: 200
Domeinen: energy - mobility - industry - public safety en security
Kantoren: Gouda, Deventer, Mansfield (UK), Stockholm (SE) en Lyngby (DK)

Student profile

Wij willen ons team uitbreiden met starters met een passie voor programmeren en die waarde hechten aan het realiseren van een werkende oplossing.

Tijdens je studie heb je met plezier en succes geprogrammeerd in Java, C#, .Net of Rust. Je hebt de drive om iets werkends te maken; het lampje moet aan! Je schuwt verantwoordelijkheid niet. Als je een opdracht krijgt, dan wil je die ook echt oplossen. Als het niet lukt, zoek je hulp. Om verder te komen, maar ook omdat je nieuwsgierig bent. En heb je het afgerond, dan ben je er trots op en deel je je kennis graag met anderen. Kortom: je kunt al heel wat, maar je wilt nog veel meer leren.

Career opportunities

Jouw technische carrière start bij Technolution als designer. Vanaf je eerste dag bij ons werk je in een team aan een project. Uiteraard word je daarbij begeleid door een ervaren collega, maar je krijgt wel direct je eigen verantwoordelijkheden. Je ontwerpt, reviewt en test je eigen modules en wordt intensief betrokken bij de verdere ontwikkeling van het project.

Je zal steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en zelfstandiger gaan werken. Je technische basis wordt groter en je doorloopt het traject van designer tot senior consultant. Dit traject is niet exact in jaren uit te drukken, maar zal eerder 10 dan 2 jaar duren. Dat betekent niet dat je pas na die periode kan werken binnen jouw favoriete specialisme.

Als je al een favoriet specialisme hebt, van technologie-expert, project management tot business developement, zal je steeds meer verantwoordelijkheden krijgen binnen dat specialisme, zoals: jouw technische input leveren bij offertes, projecten leiden of klanten adviseren.

En, welk specialisme je ook kiest, voor Technolution is elk specialisme even waardevol en wordt ook gelijk gewaardeerd.

Application procedure

Binnen een week na ontvangst van je sollicitatie neemt onze recruiter Christina contact met je op.

Als we je uitnodigen, vindt zo spoedig mogelijk het kennismakingsgesprek plaats met jou, een ervaren technische collega en Christina. Tijdens dit gesprek willen wij je graag beter leren kennen en toetsen wij je technische kennis door middel van een programmeeropdracht. Uiteraard bepalen we het moment van dit gesprek in overleg.

Het tweede gesprek vindt plaats met twee ervaren technische collega's binnen het vakgebied.

Als ook het tweede gesprek positief verloopt, word je binnen een week gebeld en krijg je een aanbieding toegestuurd.