Company information

 • Company name
  Unilever
 • Industry
  Consumer Goods

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  3100
 • Employees worldwide
  175000
 • Number of academics in the Netherlands
  0
 • Number of countries
  190
 • Number of internships and/or graduation projects available
  0

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Werken aan een betere toekomst, iedere dag. Dat is Unilevers visie. Wij helpen mensen zich goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen met merken en diensten die goed zijn voor hen én voor anderen. Miljoenen consumenten wereldwijd kiezen dagelijks voor een van onze vele succesvolle merken, waaronder Axe, Becel, Ben & Jerry's, Calvé, Dove, Knorr, OLA, Omo en Unox. Met onze productportfolio van circa 400 merken zijn we een van 's werelds grootste producenten van voedingsmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging.

Student profile

Wij selecteren niet op basis van studieachtergrond maar op basis van Unilevers Standards of Leadership. Dit zijn de kerncompetenties die we meten wanneer we je sollicitatie overwegen, tijdens elke fase van ons selectieproces. Tijdens je sollicitatie voor het Unilever Future Leaders Programme zullen we je inschatten aan de hand van deze Standards of Leadership, omdat we geloven dat deze gedragsnormen een vereiste zijn voor iedere afgestudeerde die een toekomstig leider van Unilever wil worden. Kijk op http://www.unilever.nl/carriere-banen/studenten/sollicitatieproces/ voor meer informatie.

Career opportunities

Omdat wij een van ‘s werelds grootste bedrijven voor consumentenproducten zijn, bieden de schaal en de impact van onze activiteiten veel fascinerende carrièremogelijkheden. Op welk gebied je ook aan de slag gaat: Supply Chain, Finance, R&D, Customer Development, Marketing of HR, je zult vanaf dag één direct veel verantwoordelijkheid hebben.

Je carrière begint in Nederland, maar je werkt in een internationale omgeving met collega’s en klanten uit de hele wereld. In ongeveer drie jaar roteer je tussen drie verschillende rollen. Daarnaast bestaan er mogelijkheden voor een rotatie in het buitenland.

Als Management Trainee moet je sterke strategische en analytische vaardigheden hebben. Bovendien moet je besluitvaardig kunnen optreden in een uitdagende en dynamische omgeving. Je zult deelnemen aan verschillende trainingen en workshops, wat zal bijdragen aan de ontwikkeling van de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor een carrière binnen Unilever.

Naarmate je carrière vordert, zul je algemene bedrijfsvaardigheden ontwikkelen, zoals verander-, project- en informatiemanagement. Dit zal je in staat stellen te werken als onderdeel van een multifunctioneel team. Bovendien helpt het je te bouwen aan je flexibiliteit en creativiteit om bedrijfsissues vanuit verschillende hoeken te benaderen, kansen te benutten en optimale oplossingen te implementeren.

Aan het eind van je traineeship zou je in staat moeten zijn de rol van een manager te vervullen met verantwoordelijkheid voor een team. Naarmate je je ontwikkelt in je carrière zullen ook je verantwoordelijkheden toenemen, wat betekent dat je grotere projecten, budgetten en teams zult gaan managen.

Application procedure

Omdat wij toekomstige leiders zoeken is ons selectieproces gericht op het ontdekken van jouw potentieel. We selecteren dan ook vooral op persoonlijkheid, meer dan op je kennis en vaardigheden. De sollicitatieprocedure duurt drie tot zes weken en bestaat uit: Online sollicitatieformulier en online tests, digitaal interview en Inhouse Assessmentdag.