Company information

 • Company name
  Ventolines
 • Industry
  Renewables & Environment

Facts & figures

 • Employees in the Netherlands
  40
 • Employees worldwide
  0
 • Number of academics in the Netherlands
  25
 • Number of countries
  2
 • Number of internships and/or graduation projects available
  2

Event participation

 • Application Trainings
 • Presentation Days
 • In-house Days
 • Interview Days

Profile

Note that the text below might not be translated to the preferred language.

Company profile

Ventolines is een toonaangevend bureau in de dynamische wind- en zonne-energiemarkt en deskundig in alle projectstadia; ontwikkeling, contractering, financiering, bouw en beheer. Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht voor advisering tot compleet projectmanagement. Wij werken voor kleine tot de grootste windprojecten van Nederland, zowel op land als in het water, met investeringen van 1 miljoen tot meer dan 500 miljoen euro per project. De werkomgeving is uiterst boeiend met een diversiteit aan stakeholders zoals belangenorganisaties, overheden, media, omwonenden, bouwconsortia, energiebedrijven, financiers en participanten.
Met onze ervaring en ons team van bevlogen specialisten begeleiden wij opdrachtgevers bij de realisatie van betrouwbare en solide projecten met maximale opbrengst. Trots zijn wij om te werken voor Windpark Westermeerwind (onderdeel van Windpark Noordoostpolder), Windpark Fryslân, Block Island Windfarm (VS), Windcentrale en Sailwind.
Ventolines is net als de duurzame energiesector jong, ambitieus en snelgroeiend en kent een platte organisatiestructuur. Ons team bestaat uit 40 bevlogen specialisten van voornamelijk WO/WO+ niveau met elk hun eigen, unieke inbreng. Wij bieden een boeiende werkomgeving voor mensen die initiatief tonen, flexibel en resultaatgericht zijn en goed kunnen samenwerken.

Student profile

Om onze dromen en ambities nu en op de lange termijn waar te kunnen maken en onze dienstverlening verder uit te breiden, zijn we doorlopend op zoek naar jong talent. Jonge professionals die wij willen klaarstomen voor belangrijk werk aan toonaangevende, grote projecten in binnen-en buitenland. Toon jij initiatief, ben je flexibel, resultaatgericht en een echte teamplayer? Heb je passie voor duurzame energie en de drive en ambitie om van elk project een succes te maken? Dan maken we graag kennis!

De vakgebieden die goed aansluiten bij onze projecten zijn:
- Civiele techniek
- Elektrotechniek
- Energie
- Lucht en ruimtevaart
- Natuurkunde
- Werktuigbouwkunde

Career opportunities

Ventolines is een snelgroeiend bedrijf met inmiddels 40 werknemers. Je krijgt de kans om onder begeleiding van een senior te werken aan de grootste duurzame energie projecten in en buiten Nederland. Daarnaast krijg je al snel verantwoordelijkheid over kleinere projecten. Je doet ook mee aan het startersprogramma; Er is een introductieweek met presentaties van alle afdelingen en een workshop, je doet een opdracht voor een andere afdeling en in een periode van 2 jaar krijg je 7 cursussen op het gebied van project management, persoonlijke effectiviteit, communicatie en klantgerichtheid. Daarnaast krijg je 2 sector specifieke cursussen, in het 2e jaar aangevuld met persoon specifieke cursussen. Elke starter krijgt daarnaast een coach. De bedoeling is dat je in een paar jaar wordt opgeleid tot een expert in je vak die op zijn beurt weer jonge talenten opleidt.

Application procedure

Sollicitatieprocedure begint bij ons altijd met een CV en een motivatiebrief. Daarna volgen er minimaal 2 gesprekken en ook een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.