Bedrijfsinformatie

 • Bedrijfsnaam
  Heineken
 • Industrie
  Consumptie

Feiten & cijfers

 • Medewerkers in Nederland
  2700
 • Medewerkers wereldwijd
  85000
 • Aantal academici in Nederland
  400
 • Aantal landen
  190
 • Aantal stages en/of afstudeeropdrachten beschikbaar
  20

Evenementdeelname

 • Sollicitatietrainingen
 • Oriëntatiedagen
 • Inhousedagen
 • Koffiegesprekken

Profiel

Let op dat de tekst hier onder mogelijk niet in de gewenste taal kan worden vertaald.

Bedrijfsprofiel

Proef de dynamiek bij HEINEKEN. HEINEKEN is één van 's werelds toonaangevende bierbrouwers, met merken die verkrijgbaar zijn in 190 landen over de hele wereld. We zijn een trotse, onafhankelijke, internationale brouwer die consumenten overal ter wereld wil verrassen en inspireren. We hechten waarde aan passie voor kwaliteit, plezier in het leven, respect voor mensen en onze planeet.

Overal ter wereld kunnen consumenten van onze merken genieten. Naast het internationale meest waardevolle premiummerk Heineken, behoren tot ons portfolio meer dan 250 merken waaronder: Amstel, Brand, Desperados en Birra Moretti. Daarnaast is HEINEKEN 's werelds grootste producent van cider. HEINEKEN blijft innovatief op alle fronten. Zowel in producten, als in onze bedrijfs- en productieprocessen. Voor alle vakgebieden liggen er daarom heel veel uitdagingen: van Techniek en Logistiek tot Commercie, Finance, IT en HR.

Door middel van ons "Brewing a Better Future" Programma creëren wij een reële en duurzame waarde voor al onze belanghebbenden: voor onze mensen en gemeenschappen waarin we actief zijn, voor het milieu en zorgen we voor een positieve impact van de rol van bier in de samenleving. We willen onze positie als 's werelds meest internationale bierbrouwer gebruiken om bij te dragen aan positieve veranderingen en het creëren van een leefbaardere wereld.

Studentenprofiel

Om als Trainee of starter bij HEINEKEN aan de slag te gaan, moet je meer in huis hebben dan alleen een afgeronde WO-opleiding. Uiteraard heb je een uitgesproken en aantoonbare interesse in het vakgebied waar je voor solliciteert. Maar ook een aangeboren nieuwsgierigheid en de drang om het verschil te maken en resultaten te boeken. Daarnaast verwachten we daadkracht, denkkracht en drive om door te groeien naar een leidinggevende positie in jouw vakgebied binnen HEINEKEN.

Technologen, werktuigbouw-kundigen, bedrijfskundigen en economen hebben een goede basis om bij HEINEKEN aan de slag te kunnen. Getalenteerde academici met een andere achtergrond komen echter ook in aanmerking.

Kijk voor meer informatie op onze website
careers.theheinekencompany.com. Daar vind je al onze vacatures en stages.

Carrièremogelijkheden

Als technische starter kun je een vliegende start maken in het Productie/Supply Chain Traineeship. Dit is speciaal voor de echte uitblinkers onder academici waarvan HEINEKEN overtuigd is dat zij in de toekomst kunnen doorgroeien naar een passende functie binnen hun vakgebied. Je beschikt over een uitgesproken interesse voor Productie & Supply Chain, de drang het verschil te maken en resultaten te boeken. Bovendien verwachten we daadkracht, denkkracht en de drive om door te groeien naar een toppositie binnen HEINEKEN.

Gedurende 14-18 maanden vervul je drie opdrachten in de breedte van jouw vakgebied, waarvan altijd één opdracht in het buitenland. Dit zijn serieuze opdrachten met een duidelijk eindresultaat. Samen met je Management Development Adviseur en je mentor stel je een persoonlijk ontwikkelprogramma samen.

Je kunt ook direct aan de slag in een startfunctie. Daar leer je al vanaf dag 1 de kneepjes van het vak in een team met ervaren collega's. Ook vanuit jouw starterspositie liggen er mooie doorgroeimogelijkheden voor jou klaar binnen HEINEKEN.

Sollicitatieprocedure

Voor het Management Traineeship is de sollicitatieprocedure als volgt:
1. Brief/ CV selectie / Vragenlijst
2. Recruitmentinterview
3. 1e interview met HR en Senior Manager uit de gekozen discipline
4. 2e interview met 2 Senior Managers
5. Extern Assessment

Iedere stap kent een go / no go beslissing.