Hoe heb ik mijn baan gevonden bij ...? Door Peter Loeffen

In deze blogpost lees je meer over de ervaring van Peter Loeffen en hoe De Delftse Bedrijvendagen hem geholpen heeft met het vinden van zijn eerste baan

Interview Peter Loeffen

Peter Loeffen is een TU Delft alumnus en begon met de studie ‘Lucht- en Ruimtevaarttechniek’ in 2006, hierna heeft hij gewerkt bij Shell en is nu werkzaam bij Airborne. Hij beantwoordt een aantal vragen over hemzelf en zijn zoektocht naar baan.

Hey Peter, hoe was jij als student?
Ik was een beetje een zesjes student (in mijn bachelor), gecombineerd met veel activiteiten bij zowel studie- als studentenvereniging. Mijn bachelor heb ik bijna in drie jaar gehaald, om daarna een master te doen in Structures/Aeroelasticiteit.

Hoe heb jij je baan gevonden?

Door mijn studievereniging kwam ik in aanraking met De Delftse Bedrijvendagen en had ik me ingeschreven voor een gesprek met mijn CV. Ik ben daar redelijk blind in gegaan en werd geplaatst bij Shell. Het gesprek was leuk en nog voor het afstuderen kon ik toen de rest van het recruitment proces doorlopen. Een week na het afstuderen ben ik begonnen bij Shell. Hier heb ik vier jaar lang met veel plezier gewerkt als Process Control Technologist.

Hoe ben je bij Airborne gekomen?

Shell is een heel groot bedrijf en ik miste op een gegeven moment de uitdaging en ik wilde terug naar de lucht-en ruimtevaartwereld. Airborne is een stuk kleiner en daardoor is je verantwoordelijkheid, impact en takenpakket veel groter, je kan onafhankelijker je ideeën verwerken met veel minder bureaucratie.

Heb jij nog tips voor studenten op een bedrijvenbeurs?

Moeilijke vraag, wat wil je nou echt in je carrière, dat verschilt per persoon. Mijn gedachte is ‘keep an open mind’, bedenk wat jou leuk lijkt maar ga ook vooral kijken bij bedrijven die je niet zo goed kent en ga daar eens mee praten, maar het blijft heel lastig. Werkcultuur is ook heel belangrijk. Denk goed na wat je belangrijk vindt aan een baan denk hierbij aan cultuur, collega’s, salaris, product, inhoud, impact etc. Het leuke aan een bedrijvenbeurs is dat je vragen kan stellen die je op een sollicitatie niet zo snel zou stellen, ga ook zeker vragen hoe het is om daar te werken, vraag zowel naar de positieve als de negatieve aspecten en kijk niet alleen maar naar het salaris.