Interview Anouk van Lottum

In deze blogpost lees je over de ervaringen van Anouk van Lottum bij De Delftse Bedrijvendagen, hoe zij daar onder andere een stage en werkplek gevonden heeft en wat zij bezoekers van De Delftse Bedrijvendagen aanraadt.

Anouk van Lottum is masterstudent materiaalkunde. Zij is via De Delftse Bedrijvendagen in contact gekomen met C-Cube, een Delftse startup, waar zij een tijdje heeft gewerkt en voor haar studie een stage heeft gedaan. Zij beantwoordt een aantal vragen over haar ervaringen bij De Delftse Bedrijvendagen.


Hoe kwam jij bij De Delftse Bedrijvendagen terecht?Eigenlijk kwam ik hier tijdens mijn bachelor ook wel vaker, maar meer voor de leuk om rond te kijken en niet echt met een duidelijk plan. Richting het begin van mijn master wilde ik me iets meer oriënteren naar wat ik na mijn studie wilde gaan doen. Bij mijn master werd het aangeraden stage te lopen bij een bedrijf dus ging ik naar De Delftse Bedrijvendagen om daar in contact te komen met bedrijven.


Hoe heb je toen uiteindelijk een stage gevonden?Op de beursvloer ben ik met wat recruiters in gesprek geraakt en toen kwam ik redelijk toevallig bij C-Cube terecht, die als startup ook een stand hadden. C-Cube is een klein bedrijf gevestigd in het YesDelft gebouw wat voornamelijk is gespecialiseerd op het gebied van corrosie en bouwen van sensoren om dit te monitoren. De stand zag er heel toegankelijk uit en tijdens het maken van een praatje klikte het ook heel goed. Twee weken later kreeg ik een mailtje of ik daar op gesprek kon komen. Nu zijn De Delftse Bedrijvendagen redelijk vroeg in het jaar en ik had voor mijn master pas in september een stage nodig. Dus werd me gevraagd of ik er eerst al wilde komen werken. Uiteindelijk heb ik daar een aantal opdrachten voor het bedrijf gedaan en heel de zomer ook gewerkt. Momenteel werk ik er nog steeds een aantal uurtjes in de week en heb ik er veel geleerd en leuke collega’s aan overgehouden. 


Heb jij in het algemeen nog tips voor studenten die De Delftse Bedrijvendagen bezoeken?Ik zou in ieder geval proberen er wel met een plan er naartoe gaan. Eerdere jaren had ik niet echt een plan maar liep ik meer een beetje rond. Toen ik er rond liep met het doel om een stage te vinden wist ik veel beter met welke bedrijven ik graag wilde praten en dat hielp. Praat vooral veel met bedrijven en zorg dat je je contactgegevens uitwisselt, dan mailen ze je vaak wel terug.


Ook als je nog niet perse een toekomstplan hebt is het nuttig om erheen te gaan om een idee te krijgen. Zodat je later weet hoe het werkt en beter weet hoe je het moet aanpakken als je wel weet wat je wilt.


Is er verder nog iets wat je kwijt wilt?Achteraf gezien heb ik zelf vooral met de oriëntatiedagen meegedaan maar was het wel nuttig geweest om ook de andere activiteiten van De Delftse Bedrijvendagen te bezoeken. Inhousedagen zijn bijvoorbeeld altijd erg interessant.