Do's and dont's: LinkedIn

Naast je CV, is het erg belangrijk dat je LinkedIn profiel kenmerkend is. Dit doe je niet alleen door een volledig profiel en representatieve foto te hebben! Integrand Delft geeft hier wat extra tips om jou profiel eruit te laten springen!

Wat moet je LinkedIn bevatten?

• Laat je profiel/kwaliteiten onderschrijven door mensen: stagebegeleider/docenten etc.
  • Je kan uitzetten wanneer je hebt geupdate zodat het lijkt dat je altijd up to date bent.
  • Je kan je URL aanpassen zodat je alleen je naam in de URL hebt.
  • Lid worden van relevante groepen.
  • Mensen toevoegen als je ze hebt gesproken op een evenement, vinden die mensen ook alleen maar leuk .
  • Stuur een berichtje bij je connectie-verzoek, dan val je meer op dan je medestudenten .
  • Je kan mensen ook volgen, je hoeft ze niet meteen toe te voegen (BV: Elon Musk, Bill Gates etc.).
  • Blijf actief op LinkedIn; like en deel af en toe eens iets.
  • Accepteer connectie-verzoeken van onbekende mensen als degene bij een interessant bedrijf werkt voor jou of een relevante functie heeft.
  • Probeer je netwerk goed uit te breiden zodat je rond die 500+ gaat
  • Als iemand je profiel heeft bekeken, kijk dan altijd terug. In de ogen van LinkedIn ben je dan ‘sociaal’, omdat je interesse toont in de persoon die interesse heeft in jou.

Wat moet je écht niet doen?

• Beschrijf niet alles op LinkedIn: niet ieder cijfer erop knallen.
  • Spellingsfouten in je update: laat het even checken voor de zekerheid.
  • Profiel op openbaar zetten zodat iedereen je kan benaderen, denk aan recruiters.
  • Connectieverzoeken versturen zonder persoonlijk bericht naar mensen die je niet kent.
  • Geen wollige omschrijvingen, blijf kort maar krachtig.

Voor meer tips en info: www.integrand.nl